Szobáról-szobára: Belépő

2011.03.07. 16:13

Ha az eladó ingatlan egy családi ház, akkor az első benyomást bizony az utca, a kapu, a kert/előkert és a bejárati ajtó közvetlen környezete jelenti. (természetesen a házra is a felsorolás részeként tekinthetünk:) ) Ezek "kozmetikázásáról" már korábban volt szó.

Most haladjunk szobáról-szobára, hiszen ha a lakásunkat akarjuk eladni, akkor a bejárat és előszoba a "kritikus" területek...

És reméljük, az érdeklődő el is jut idáig.

 (foto:klipperivier.com, my-algavre-villa.co.uk)

Amikor "kitanultam" a home staginget és ehhez az ELSŐ BENYOMÁST taglaló részhez értünk a csoporttal, akkor felvetődött az is, hogy ha egy társasházban van a kérdéses lakás, milyen klassz lenne, ha az eladás idejére a társasház (mint egyszemélyes jelenség) kicsit több odafigyeléssel igyekezne vonzó környezetet biztosítani az eladó ingatlan számára. Ha például: rendben lenne a belső kert, a kukatároló, az üzenőfal, nem lenne büdös a liftben, nem kókadoznának a virágok a folyosón, tiszták lennének az ablakok és hasonlók. Sajnos miután fantáziáltunk egy kicsit erről az idilli házi-összefogásról, szinte mindenki hozott egy sztorit - ami vagy vele, vagy valakivel akit ismer, vagy az ő ismerősével - történt meg. Talán mondanom sem kell: lábtörlőn felejtett kutyagumi (persze a szomszédén), pörköltszag a folyosón és taknyos zsepi lépcsőházban és rágó a liftgombra ragasztva. Sajnos egyet kellett értsünk: ez valami hazai jelenség lehet...Ja, és csakis morcos házbéliekkel futott össze az arra tévedt Vevőjelölt. Mindenesetre én azért optimista vagyok, és bízom benne, hogy vannak olyan lakóközösségek, akik rájönnek, hogy egymást segítve maguk, az ottmaradó lakók is jól járnak, ha jobban figyelnek a környezetükre.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanfelkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr862718835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.