Jónapot! Itt Tarzan és Jane ...(?)

2011.02.24. 09:02

 

(fotó:avforums.com, plus.maths.org)(fotó: greenergardens.co.uk)

Akik idén tavasszal ráadásul piacra is viszik az ingatlanjukat - nos, ebben az esetben a ház külseje, és a közvetlen környéke fokozott figyelmet érdemel! Nyilván nem arra gondolok, hogy eladás előtt vakoltassuk újra a házat, csupán arra, hogy rendezett legyen az ingatlan közvetlen környezete.

Pontosabban:

- nézzük meg a házunkat az utca másik oldaláról, és külső szemlélőként (egy vevőjelölt szemével) próbáljuk megnézni hőn szeretett házikónkat. Kérdések, amiket feltétlenül tegyünk fel magunknak:

  1. Jól látható a ház?
  2. És a házszám?
  3. Rendezett a ház környezete?
  4. És akiket nem választhatunk ki - milyenek a SZOMSZÉD ingatlanok (mármint rendezettségileg - természetesen)?

Persze itt is az Eladó dönti el, hogy mennyi pénzt és energiát "öl" az ingatlanfelkészítésbe, mindenesetre íme néhány jó tanács:

- kerítések, ablakok, bejárat: a leendő Vevők ezt látják először, fontos az első benyomás. A kerítést, a bejárati ajtót feltétlenül érdemes rendbe tenni, és főként a bejárati ajtó környékét!!! Nagyon szép, barátságos, ha az ajtó mellé teszünk egy-egy cserepes növényt (nem kell sok és nem kell óriási - például a semleges cserepes tuják, vagy más örökzöld tökéletes!) 

- kert: A füvet nyírjuk le, a lehullott leveleket szedjük össze. A kihalt növényeket távolítsuk el, és megfontolandó a fű pótlása és egy-egy egészséges virág vagy növény vásárlása - netán KÖLCSÖNZÉSE.

- a nyáron kintfelejtett felfújható gumimedence és homokozójátékok eltávolítása is előnyös...és persze a különféle kertiszerszámokat se hagyjuk szem előtt!

- ne feledkezzünk meg az úszómedencéről sem (ha van) - tegyük rendbe, érdemes!

Zöld növények kölcsönzése pedig mamár bevett gyakorlat - több kertészeti cégtől is kérhetünk ajánlatot.

Összefoglalva: ne essünk túlzásba, lényeg - és ez legyen a célunk - a rendezett és harmonikus és semleges külső megjelenés.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanfelkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr882686822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.