Takarítást kérek

2011.01.29. 21:54

....és milyen jó lenne, ha otthon is csak kitennem a táblát a kilincsre...

Szóval, ahogy a legutóbb is írtam, minden a rendrakással, takarítással kezdődik. És most egy igazi és nagybetűs és igen-igen alapos takarításra lesz szükségünk. Mivel tuti biztos, hogy a vevőjelölt igen kritikus lesz.
Igaz, ha egy valódi „lepusztult” ingatlant menne megnézni, biztos nem szúrná ki a vízkőtől bemattult csaptelepet, csakhogy azt bizonyára mindannyian tudjuk, hogy az ilyen „elvarázsolt kastélyokat” a vevők szeretik áron alul megszerezni, mondván hogy a csiszolatlan gyémánt még nem ékszer.Na, pont ezt nem szeretnénk.
A legszebb az egészben az, hogy olyan dolgokat is észre fognak venni az ingatlanunkat megtekintők, amiket otthon, saját maguk sem tartanak állandóan tisztán….
A szokásos takarításon kívül azért van még pár olyan fogás, amelyet érdemes kipróbálni. Én például egy listát szoktam készíteni az ingatlan tulajdonosainak, azokról a dolgokról, amire az Ő lakásukban/házukban mindenképpen figyelmet kell szentelni. Egy ilyen – angolosan szólva checklist – szerint haladva biztos, hogy nem marad kis semmi. Ezt a módszert javaslom Nektek is.
Takarítás közben pedig óhatatlanul előkerülnek a régi, nem- vagy csak ritkán használt holmik is… És most akkor: Lom vagy nem lom?
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanfelkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr572624058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.