Amerikából jöttem, híres mesterségem címere...

2011.01.16. 13:59

(illusztráció:flameyice.wordpress.com)

 Arra gondoltam már a jó múltkoriban, hogy egy rövid bejegyzés erejéig bemutatnám a korábbiakban említett hölgyet, akinek neve nem más, mint Barb Schwartz. Barb ingatlanügynökként dolgozott a 70-es évek elején, és felismerte az eladás előtti felkészítésben rejlő lehetőségeket...

Persze túlzás lenne azt állítani, hogy ő találta fel ezt az egész módszert, hiszen már 1972 előtt is (hivatalosan, ő abban az évben "kreálta" a home staginget) próbálták a szorgos eladók és ügynökök kicsinosítani az eladó ingatlanokat. VISZONT, ami nagyon lényeges, magát a Home Staging elnevezést ő adta a módszernek És milyen találóan!  Hiszen ez kb(!) olyan, mint "fellépés előtt a smink" (most egy kedves blog-olvasó hasonlatát idézem).

Nemcsak a Home Staging név, hanem a tudás- és tapasztalati anyag rendszerezése is Barbhoz fűződik.

És a módszer azóta is folyamatosan fejlődik. Én is az ő módszere szerint -akkreditált képzésén - tanultam, a így lettem "ASP" azaz Accredtied Staging Professional. Magyarországon a Home Staging módszere eredetileg az igen találó TÉR-SZÍN-HÁZ néven szerepel.

Nos, egyelőre ennyit az elméletről. (köszi a türelmet) És hogy hogyan készíthetjük fel akár saját magunk is az ingatlant? Most már ez következik!!! :) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanfelkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr312587733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.