már megint [UK: hoʊm steɪʤɪŋ][US: h'oʊm st'eɪʤ·ɪŋ ]

2011.01.11. 14:28

Mielőtt belecsapunk a sűrűjébe, azt hiszem illene néhány szót szólni a Módszerről és a Forrásról.

Hogy ez mennyire bevett eljárás, jól mutatja, hogy az angolszász országok értelmező szótáraiban szerepel a Home Staging, és a kifejezés alatt egy rövid, de tömör magyarázat és némi statisztika (!) is található. Valahogy így:

"A Home Staging tevékenység során a privát lakóingatlanokat az ingatlanpiacra való kilépés előtt felkészítik. A felkészítés célja az, hogy az Otthon a lehető legmagasabb számú POTENCIÁLIS VEVŐT vonzza, ennek eredményeképpen gyorsabban és több pénzért (és tényleg így írják, kerek-perec: "more money...") keljen el. A staging technikák az ingatlan vonzerejének növelésére fókuszálnak úgy, hogy hívogató, vonzó termékké alakítják, amely bárki számára kívánatos lehet." (na, ezt szeretném majd részletezni)

Ezután a statisztikák következnek: külön az USÁ-ból majd az Egyesült Királyságból, miszerint: "az USA ingatlanpiaci statisztikái szerint a Home Staginggel felkészített ingatlanok eladási ideje felével-harmadával csökken(het) illetve 10-15%-kal magasabb eladási árat jelent, mint egy ÜRES vagy NEM MEGFELELŐEN FELKÉSZÍTETT ingatlan."

(Egyesült Királyság: "Az Egyesült Királyságban a Home Staginget néha ingatlan bemutatással vagy ingatlan stylinggal azonosítják. Itt egy TVs műsor népszerűsítette a módszert...")

Vagyis ebből (is jól) látszik, hogy ismét egy amerikai módszerről van szó, amelynek tanait idestova kb. 25 évvel ezelőtt egy sikeres-kreatív-innovatív ingatlanügynök rendszerezte és fejlesztette ki. És ettől még sikeresebb lett. (És talán nem meglepő: egy hölgy az illető... ) :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanfelkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr182576628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.