Hófehéér JAGUÁÁÁR

2011.01.06. 13:10

(a szín elvileg stimmel, de a képen valójában nem Jaguar, hanem egy szakszerűen tárolt 1962es Alfa 2000 látható(?) - kép egy  hirdetésből...)

Szóval, térjünk vissza az Ünnepek előtt említett használtautó-eladás példájára...

A fenti példa ellenére én úgy tapasztaltam, hogy mielőtt a már használt autókat a gazdáik eladásra kínálják, próbálják a legjobbat kihozni belőlük. Persze nem azt állítom hogy túl sok időt töltöttem az ecseri úti használtautó piacon és kenem-vágom az "autóbizniszt", de nemegyszer volt alkalmam látni, hogy édesapám vagy az ismerős srácok hogy suvickolják, tisztítgatják a családi autót (vagy utóbbi esetben: csajozós verdákat) eladás előtt.

Ne adj' Isten még ezt-azt ki is cseréltetnek, "nehogy már a VEVŐ (?) előtt" ne működjön az index vagy krepáljon be a ....(ide írhattam volna ablaktörlőt, vagy szinte bármilyen alkatrészt). Sőt nem csak én láttam már körömlakkal javított karcolást. (Na jó, mondjuk ez már másik erkölcsi kategória...)

Hogy a felkészítés ebben az esetben is mennyire fontos, kifejti jónéhány professzionális autós weboldal is. Itt is javasolják, hogy mossuk le az autót, vegyük ki a személyes tárgyakat, a szemetet, beragadt rágót a kárpitból vegyük ki stb, stb.

Az ingatlanokkal is hasonló a helyzet. És most nagy verseny van. És az Érdeklődőket nem becsapni kell (az ún. rejtett és "elrejtett" hiba - ld. körömlakkos karcolás - kategóriáról még később amúgy is lesz szó), hanem azokra a jó adottságokra felhívni a figyelmet, amelyek az adott ingatlant - vonzóvá, szerethetővé teszik.

És a legjobb az, hogy nem kell nagy dolgokra gondolni, sokszor néhány apróság is elegendő, hogy közelebb kerüljünk az eladáshoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanfelkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr772564783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.